Zo houd je de regie over je eigen leven
9 oktober 2020 

Zo houd je de regie over je eigen leven

Druk bezet

Ik ben ondernemer, heb inmiddels twee bedrijven, ben jarenlang alleenstaand geweest met drie kinderen en ben daarnaast ook nog drie jaar lang actief geweest op politiek vlak als Gemeenteraadslid. Dit alles los van vrijwilligerswerk, aandacht voor mijn partner, de hond en mijzelf. Hoe doe je dat toch? Mensen vragen me dat de laatste jaren vaak. En dat snap ik.

Hoe doe je dat?

Tja, hoe doe je dat toch? Goede vraag. En tegelijkertijd besef ik, dat als me die vraag gesteld wordt, ik daar nooit zo over nadenk. Ik ben er helemaal niet zo mee bezig. En misschien is dat ook gelijk het antwoord op de vraag: ‘Door er gewoon niet zo mee bezig te zijn.’

Leven in het moment. Dat is wat werkt. Het maakt alles behapbaar. En soms, als het me dan toch even teveel wordt, doe ik een stap achteruit. Ik kijk van een afstandje naar mezelf en bekijk mezelf met ‘vreemde’ ogen. Waar ging ’t mis? Wat moet anders?

Nieuwe inzichten

Eens zei iemand tegen mij: “Besef dat je ieder moment nieuwe keuzes kunt maken. Keep it simple”. En dat heb ik goed in mijn oren geknoopt. Ik ben namelijk briljant in de dingen ingewikkeld en gecompliceerd maken. Wanneer ik even afstand neem, zie ik waar ik kan versimpelen.

Nieuwe keuzes vanuit nieuwe inzichten. Een goed voorbeeld is dat van een goede vriendin. Ze had net enorme ruzie gehad met haar baas, thuis liep het niet lekker en door alle sociale verplichtingen voelde zij zich compleet geleefd. Ze had het helemaal gehad.

Versimpel

Ze luchtte haar hart met een goed glas wijn en we kwamen tot de conclusie dat je altijd de regie over je eigen leven wilt hebben. Het is zo makkelijk om je te laten leiden door verwachtingen van anderen, door social media, je inbox of gewoon door de dingen die ‘je overkomen’.

Als je de regie uit handen geeft, raak je de controle over je leven kwijt. Sterker nog, je raakt jezelf kwijt. Het enige wat je dan te doen staat, is de regie weer terugpakken.

Versimpel je leven en maak nieuwe keuzes. Je leven is van jou!

Liefs, Anita

 

💡 Tip om per direct te versimpelen:

Kijk slechts 3 keer per dag op je telefoon of er berichtjes of e-mails binnen zijn gekomen. Je zult zien hoeveel ruimte er hierdoor in je hoofd ontstaat en hoeveel tijd je ineens over hebt voor dingen die er echt toe doen.

Over de schrijver
Anita Meeuwsen startte in 2015, als Business Coach, haar eerste bedrijf Meester in Resultaat. Vandaag de dag coacht ze vrouwelijke ondernemers op het gebied van identiteit, energiemanagement en bedrijfsgroei. Als eigenaar van de PREP Academie wil Anita graag een positieve bijdrage leveren aan het leven van anderen. Het verhogen van levensgeluk voel dan ook echt als een levensmissie. Anita woont samen met Marco en is moeder van drie dochters (11, 16 en 19 jaar). In haar vrije tijd zoekt ze graag de natuur op en kan ze onbeperkt genieten van boeken over levenswijsheid. Typisch Anita: ze is verliefd op enthousiasme.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down