arrow_drop_up arrow_drop_down
Boekrecensie Crusial Conversations Kerry Patterson

Crucial Conversations | Vaardigheden
voor gesprekken die er écht toe doen

Een boek met veel praktische voorbeelden en inzichten.

crucial conversations voorkant
esther_bennett

Esther Bennett

Recensent

"Crucial Conversations heeft me heel veel inzicht gegeven in hoe je moeilijke gesprekken kunt voeren."

Het boek heeft me echt tot nadenken gezet. Het belangrijkste dat ik eruit gehaald heb is dat als iemand het gesprek niet aangaat, hij of zij zich niet veilig genoeg voelt. De focus verleg je dan van het onderwerp van je gesprek naar het ervoor zorgen dat iemand zich veilig genoeg voelt om zijn of haar mening te delen.

Crucial Conversations


Crucial conversations zijn gesprekken waarbij veel op het spel staat. Dit kan zijn doordat meningen uiteen lopen en als emoties hoog oplopen. En vaak is het zo dat hoe belangrijker het gesprek, hoe groter de kans is dat we er niet goed mee omgaan.

De voorbeelden die in dit boek gegeven worden en de manieren hoe je het zelf anders kunt doen, hebben echt de manier waarop ik naar moeilijke gesprekken kijk veranderd. Ik herken nu wanneer het misgaat en heb ook handvatten om het gesprek in goede banen te leiden.


Het boek heeft de Engelse titel behouden, maar is verder volledig in het Nederlands vertaald.

Over de auteurs

Het boek is geschreven door Kerry Patterson, Joseph Grenny, Ron McMillan en Al Switzler. Deze heren zijn tevens de oprichters van VitalSmarts, een wereldwijd bedrijf wat zich richt op bedrijftrainingen. Ze zijn met name gespecialiseerd in gedragsverandering.

Crucial Conversations is onderschreven door Steven Covey, auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap'.

Ook Crucial Conversations lezen?

We zijn benieuwd of je net zo enthousiast bent als Esther.

crucial conversations voorkant
Informatie over Cookies