arrow_drop_up arrow_drop_down
Boekrecensies PREP Academie Levenskunst

Big Magic | De kunst van creatief leven

Komisch, eerlijk en doordringend geschreven

Boekrecensie Big Magic Elizabeth Gilbert Creatief leven
Recensist PREP Academie

Anita Meeuwsen

Recensent

"Big Magic heeft me gegrepen, van het begin tot het eind."

Het boek leest echt heerlijk weg, ik had het in 4 dagen uit. Met name de energie is blijven hangen en de woorden herinneren me er iedere dag nog aan om mijn leven te leven zoals ik dat wil.

Big Magic

Big Magic is luchtig geschreven, met de nodige zelfspot. Elizabeth gaat terug naar haar oorsprong als schrijfster en laat zien dat succes vooral voorkomt uit 'met plezier de dingen doen die je leuk vindt om te doen'. Dingen doen waarvan je blij wordt. Verrukt durven zijn. Ze spoort aan tot een ontdekkingsreis naar je verborgen talenten.

Big Magic is enerzijds spiritueel, maar wordt door de pragmatische benadering een prettig zelfhulpboek die je helpt om je ideeën te omarmen en te gaan voor een leven dat meer door nieuwsgierigheid wordt gedreven dan door angst.

De magische aantrekkingskracht van zorgvuldig bij elkaar geplaatste woorden, die door intuïtie of briljante ingevingen zijn ontstaan, grijpt je van het begin tot het eind en spreekt tot je verlangen. Uiteindelijk willen we allemaal wel werk en een leven dat bij ons past. Levenslang iets doen waar je van gruwelt is toch een behoorlijke lijdensweg. Daarom daagt Elizabeth je uit tot het leven van een groter, gelukkiger leven en bovenal een interessant leven.

Auteur Elizabeth Gilbert Big Magic

Over Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert is een Amerikaanse schrijfster en geboren in 1969. Ze heeft meerdere boeken geschreven, en is vooral bekend geworden door haar bestseller Eten, bidden en beminnen. Dit boek is in 30 talen vertaald en er zijn totaal meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht.

Andere boeken van Elizabeth Gilbert die in het Nederlands zijn uitgegeven:

  • Pelgrims
  • Het hart van alle dingen
  • Mannen van staal
  • Toewijding
  • Stad van meisjes

Ook Big Magic lezen?

Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik

Boekrecensie Big Magic Elizabeth Gilbert Creatief leven
Informatie over Cookies